Hrvatski radio

Radio Zadar

Nama je košarka spas

28.11.2017.

09:45

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Promotivni video Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom "Zadar" snimljen je u svrhu približavanja košarkaškog sporta osoba s invaliditetom. Videom smo htjeli ukazali na koji način bavljenje košarkom utječe na poboljšanje kvalitete života kod osoba s invaliditetom - ističu u KKOI Zadar.

Mišljenja smo da je bavljenje sportom i rekreacijom temeljna obaveza prema našem tijelu, a posebno kod osoba s invaliditetom. - navodi se u priopćenju KKOI-a Zadar.

Košarka u kolicima je aktivni sport za osobe s invaliditetom, kod koje se u vrlo kratkom vremenu postižu izvanredna poboljšanja svih vrsta motoričkih sposobnosti poput brzine, snage, izdržljivosti, koordinacije, gibljivosti i preciznosti. Na osobnom primjeru možemo posvjedočiti koliko nam je košarka pomogla kod obavljanja svakodnevnih dužnosti, te ovim videom želimo pozvati sve osobe s invaliditetom da nam se pridruže i prihvate košarku kao oblik rehabilitacije i mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. - stoji nadalje u priopćenju. 

Kadrovi su snimljeni na utakmici prvog kola Hrvatske lige košarke u kolicima između KKOI Zadra i KKOI Kostrena, te na treninzima KKOI Zadra koji se održavaju utorkom, četvrtkom i petkom od 15:30 h do 17 h, u dvorani Jazine.  Video je snimio i uredio gospodin Branimir Kamber kojem ovim putem zahvaljujemo od srca. U videu sudjeluju igrači Košarkaškog kluba za osobe s invaliditetom "Zadar", koji ove godine u prvoj Hrvatskoj ligi košarke u kolicima nastupaju sa dvije ekipe. Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail, kkizadar@gmail.com ili na mobitel: 091/1912-201. Pridružite nam se, pratite nas, podržite nas! Nama je košarka spas!!!

                                                                                                                                      KKOI Zadar

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.