Hrvatski radio

Radio Zadar

Napadnuti zbog uvođenja fiskalne blagajne

01.07.2013.

12:29

Autor: Vladmir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne mogu opisati kako sam se osjećala! Ispričala je Anka Perović, supruga napadnutog. Vidite da vam na muža i dijete ide rulja. Muž mi bio na podu, pokušavate mu pomoći, gledam kako mi drugi napadaju sina. Zašto? Samo zato jer poštujemo zakon! Moj muž je jedan od prvih koji je sudjelovao u obrani grada, ranjen je. Pitajte je li Goran Perović Mungos, častan čovjek? I evo što je doživio. On i moj sin Luka koji je student 2. godine ekonomije koji je došao je pomoći majci, ispričala nam je gospođa Perović.

Policija je napadače pronašla i u tijeku je kriminalistička obrada.

Moj muž je jedan od prvih koji je sudjelova u u obrani grada, ranjen je, liječen, jer je obio na živce. Nije tražio mirovinu već je obitelj uveo u posao. Cijelo razdoblje, 18 godina radimo po zakonu, a prošle godine smo ušli u probleme, upravo zato jer smo poštovali zakon i nitko nas nije zaštitio.

I danas kad je na snagu stupio ovaj zakon mi smo  doživjeli da gledam kako će mi ubiti dijete i muža. Svi znaju za Mungosa, Gorana Perovića. Pitajte je li to častan čovjek? Svi ga znaju i gradonačelnik Kalmeta i cijela gradska uprava, pitajte ih kakv je on čovijek? Mi ćemo i dalje poštovati zakon, jer volimo ovu zemlju, uzbuđeno je na rubu suza pričala gospođa Anka Perović. Otac mi je dao život za ovu zemlju ubijen je u Polači, jer nije htio napustiti svoj dom. A danas muž i sin su mi napadnuti jer smo radili pozakonu. Moj sin je na 2 godini ekonomije, ne sjedi po kafićima već pomaže majci, jer se ja ne snalazim s kompjuterima. Onda nas se dogodi ovo.

Suprug mi nije teško ozlijeđen, ali je povrijeđen kao čovjek.

Nevoljko su o jutrošnjoj tučnjavi na tržnici govorili prodavači s obližnjih štandova. Neki su se pravdali da su već sve rekli o tome onome kome su trebali reči. Drugi su tvrdili, da od vike i buke koja se stvorila nisu mogli ništa razaznati, već da su tek kasnije shvatili da je jedan od prodavača napadnut  jer je počeo koristiti fiskalnu blagajnu. Prodavačici na susjednom štandu pozlilo je od šoka kad je vidjela što se događa. Žalosno je ovo što se dogodilo!!  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.