Hrvatski radio

Radio Zadar

Naplaćeno 136 tisuća kuna kazni, zabilježene i dvije prisilne karantene

06.04.2020.

11:13

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: RZD

foto: RZD

Foto: - / -

U proteklih 20-ak dana obrađeno je 830 policijskih prijava i naplaćeno 136 000 kuna kazni na temelju prekršajnih naloga. Te kazne odnose se na kršenje mjera samoizolacije, kazala nam je pročelnica ispostave Državnog inspektorata u Zadru Iva Dunatov .

Za kršenje samoizolacije idemo s prekršajnim nalogom od 8 tisuća kuna, također idemo i s rješenjem za koje se prisilno izvršava to rješenje odnosno te se osobe prisilno odvode u karantenu - odgovara na naše pitanje o naplaćenim kaznama pročelnica.

Koliko ima takvih slučajeva prisilne karantene ? Na  razini države bila su samo dva takva slučaja do sad- kazala nam je Dunatov ne želeći otkriti više detalja.

Što se tiče zabrana kršenja mjera u ugostiteljstvu, u Zadru su zapečaćena dva ugostiteljska objekta: Izdana su dva prekršajna naloga, jedan je izdan na 5 tisuća kuna s obzirom da se radilo o obrtniku a drugi je izdan na 8 tisuća kuna zato što se radilo o pravnoj osobi pa onda ide kazna od 5 tisuća kuna pravnoj osobi i 3 tisuće kuna odgovornoj osobi - otkrila nam je Iva Dunatov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.