Hrvatski radio

Radio Zadar

Naplaćivat će se privez u svim županijskim lukama

31.01.2017.

13:30

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijska lučka uprava u ovoj godini planira oko 17 i pol milijuna kuna prihoda koje će koristiti za izgradnju i održavanje infrastrukture i objekata u lukama, čulo se na današnjem Kolegiju župana ali novost u 2017. je uvođenje naknade za privez u svim županijskim lukama.

Rekao je to ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola: Županijska lučka uprava temeljem svoga statuta i pravilnika naplaćivat će svim brodarima usluge priveza i odveza. To će raditi djelatnici Županijske lučke uprave. Do sada se nije naplaćivalo. Ta sredstva će se ulagati u infrastrukturu.

Na kolegiju je bilo riječi i o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola. Županija će do kraja ove školske godine sufinancirati prijevoz u iznosu od milijun i 200 tisuća kuna, što je 10 posto od ukupnih troškova prijevoza, najavio je pročelnik za školstvo Ivan Šimunić: Identičnu odluku donosi Vlada RH-a kojom se iz državnog proračuna sufinancira prijevoz srednjoškolaca do 75 posto mjesečnog troška, a ovom odlukom predlaže se da Županija u tom trošku sudjeluje sa dodatnih 10 posto. Ova se odluka odnosi na 3080 učenika.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.