Hrvatski radio

Radio Zadar

Napokon otvaramo svoja vrata i drugim entuzijastima

25.11.2018.

14:01

Autor: Maja Milin

Napokon otvaramo svoja vrata i drugim entuzijastima

Napokon otvaramo svoja vrata i drugim entuzijastima

Foto: - / -

Među laureatima ovogodišnjih nagrada Grada Zadra našli su se zadrugari zadarske pivovare Brlog, predvođene Anom Teskera i Majom Šepetavec, dobitnicama Nagrade za najbolju europsku zadrugu, za rodnu ravnopravnost.

Otkako su 2016. godine krenule u avanturu osnivanja prve zadružne mikro pivovare, ove dvije mlade dame našle su se u društvu pet najboljih i najspremnijih društvenih poduzeća u Hrvatskoj, sudionika Akceleratora za društvene poduzetnike, a primile su i Nagradu za najbolju europsku zadrugu, za rodnu ravnopravnost. Na svečanoj proslavi Dana Grada Zadra primile su Grb Grada Zadra za najbolje poduzetnike.

Gostujući u eteru Radio Zadra, Ana i Maja su predstavile novog zadrugara Hrvoja Milovca koji se zadruzi Brlog pridružio ljetos, a kojeg, kako kaže, najviše veseli otkrivanje novih receptura. Nakon „Plavuše” i „Neposlušne”, otkrili su nam kako trenutno rade na novom, crnom pivu kojeg njihovi prijatelji i ljubitelji piva s nestrpljenjem iščekuju.

Otkrili su nam i planove vezane uz proširenje posla.

„Dosad smo bili skupina od 15 zadrugara, a sad smo odlučili primati i druge članove. Drugim riječima, svi oni koji žele, moći će uložiti svoj novac u Brlog i time postati punopravni članovi naše optimistične ekipe. Cilj nam je prikupiti 300 000 kuna za nabavu fermentora, opreme za punjenje točenog piva i uopće marketing. Sljedeća runda bila bi prikupiti još 200 000 kuna kako bi se mogli preseliti u novi, veći prostor”, rekla je Ana Teskera. 

Optimistična ekipa vjeruje u uspjeh jer kako kažu, osim potrebnih novčanih sredstava najvažnija komponenta svakog posla su zdravi međuljudski odnosi. Iako novčani iznos koji moraju prikupiti kako bi učinili korak naprijed nije mali, osmislili su vlastiti način prikupljanja investicija.

 „Odlučili smo se umjesto primanja donacija ponuditi ljudima suvlasništvo u Brlogu. Svi zainteresirani moći će se prijaviti na intervju, reći nam kako se vide unutar Brloga i postati punopravnim članom tima koji ima pravo glasa, suvlasništva, raspodjele dobiti, uz ulog koliko tko može dati, kako bi zajedno rasli i razvijali se. Računamo na novih 50 zadrugara koji će nam pomoći da razvijemo ovu priču”, pojasnila je za kraj Ana Teskera.

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.