Hrvatski radio

Radio Zadar

Naša krila – nova himna Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u izvedbi klape "Sveti Juraj" HRM-a

10.12.2021.

09:45

Autor: Radio Zadar

Klapa Sveti Juraj HRM-a

Klapa Sveti Juraj HRM-a

Foto: Scardona / PR

Nova pjesma je naš simboličan dar hrvatskim pilotima povodom 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Spot je snimljen u režiji i produkciji Odjela za multimedijalne sadržaje Hrvatskih vojnih glasila.

Glazbu i tekst nove himne HRZ-a je napisao mo. Tonći Ćićerić, šef dirigent Orkestra HRM-a, a aranžman Mario Božić, umjetnički voditelj klape.


Iznimna nam je čast i radost što smo snimili himnu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i to u godini kada obilježavamo 30 godina ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva radujući se zajedno s njima kupnji višenamjenskih borbenih aviona Rafale. U ranijem neformalnom razgovoru s čelnim ljudima HRZ-a došli smo do zaključka kako naši piloti zapravo i nemaju svoju službenu himnu kao što to ima Hrvatska kopnena vojska – Mi smo garda Hrvatska ili Hrvatska ratna mornarica – Mi smo hrvatski mornari. Iskazali smo našu spremnost pripremiti i snimiti novu pjesmu izvrsnog teksta i melodije u formi vojničke koračnice, sa željom da ona bude simboličan poklon našim pilotima.

Klapa HRM-a Sv. Juraj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.