Hrvatski radio

Radio Zadar

Nasadi: Posađeno 60 stabala za bolju budućnost

29.10.2019.

11:33

Autor: Nasadi/Hrt radio zadar

foto ( Nasadi d.o.o. Zadar)

foto ( Nasadi d.o.o. Zadar)

Foto: - / -

U sklopu akcije "Posadi drvo, ne budi panj " pokrenute s idejom da svatko može posaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite sredine, a ujedno i dati svoj doprinos protiv klimatskih promjena, djelatnici "Nasada" stabla su posadili na javnim zelenim površinama.

Kako je navedeno posađeno je oko 60 stabala u vrijednosti 60.000 kuna.

U navedenoj akciji posebno se ističe Perivoja Sfinga gdje su posađeni 1 javor, dva bora, 1 liriodendron i 3 kostele, u Uvali Maestral 1 javor i 1 likvidambar, u Perivoju Vladimira Nazora 1 ukrasna jabuka, 3 eukaliptusa, 6 likvidambara, 5 šipaka, 5 kasija i 1 kornus., Ulica Edvina Androvića (uz ŠC Višnjik) bogatija je za 13 kostela i 65 oleandara, Vidikovc za jednu kostelu, Ulica Ante Starčevića za 4 melie, 6 crnika i 6 tipuana, a Jazine za jacarandu i likvidambar.

"Podržavamo sve ovako hvalevrijedne akcije i želimo potaknuti sve građane da malo više razmisle o važnosti zelenila i njegovoj ulozi u budućnosti" – istaknuo je direktor Nasada Lenko Ugrinić.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.