Hrvatski radio

Radio Zadar

"Naši mali gušti" u novom terminu i na atraktivnoj lokaciji

14.10.2019.

13:05

Autor: Anita Perica

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

"Naši mali gušti 2019." održat će se od 17. do 19. ovoga mjeseca na Trgu Petra Zoranića u Zadru. Ovogodišnja izložba hrane, pića, delikatesa i suvenira okupit će 38 izlagača od kojih je 22-je iz Zadarske županije.

U novom terminu i na atraktivnoj lokaciji – tim je riječima direktor županijske komore Zadar Denis Ikić najavio ovogodišnje, četrnaesto izdanje manifestacije Naši mali gušti koja će se od 17. do 19. listopada održati na Trgu Petra Zoranića u Zadru. Lani je ova izložba hrane,pića, delikatesa i suvenira bila dio Adventa u Zadru što se nije pokazalo pogodnim terminom - kazao je Ikić:

       Ove godine smo ipak odlučili malo promijeniti termin, bliže ovim događanjima u tzv. posezoni odnosno u vremenu kad još su dosta živi događaji u gradu, tako da ćemo ovaj tjedan uz Naše male gušte imati i novu manifestaciju Meat me na staroj tržnici, a to je i dan kad počinje Boat show…

U suradnji sa Zadarskom županijom u Naše male gušte uklopit će se i Dani meda. Danijel Segarić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj:

       To je prozor u svijet malim proizvođačima, prvi doticaj sa tržištem koji put i dobar način promocije kompletno te njihove proizvodnje…

Izrada cvjetne narukvice, zdrave palačinke ili biopreparati u ekološkoj proizvodnji - neke su od tema 6 zanimljivih radionica koje organizatori pripremaju u suradnji s hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom te Srednjom školom Stanka Ožanića čija je ravnateljica Jelena Gulan istaknula:

       Kakav ovo ima utjecaj na našu školu? Ima veliki utjecaj jer upravo naši učenici kroz učeničku zadrugu prezentiraju svoje proizvode i ono što su oni naučili.

U proteklih 13 godina ukupno je na manifestaciji Naši mali gušti sudjelovalo 930 izlagača od kojih 337 koji se nisu ponavljali. Uz ovogodišnjih 38 izlagača manifestacija je vrlo blizu tisuću izlagača u 14 godina.

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.