Hrvatski radio

Radio Zadar

Naši školji: počeli radovi na ugostiteljsko-turističkoj zoni ”Mačjak – Šumljak” u Lukoranu, na predjelu Prtljug

29.09.2022.

12:14

Autor: Radio Zadar/ Naši školji

Prtljug

Prtljug

Foto: Naši školji / Naši školji

Počelo je čišćenje parcele na kojoj će tvrtka Lukoran resort d.o.o. slovačkog Sitno Holdinga graditi turističko naselje s 40 vila i prateće sadržaje na području Prtljuga, javljaju Naši školji, informativni portal Općine Preko

Naši školji navode da su na njihov upit znači li to da je dobivena sva dokumentacija za gradnju, iz uprave slovačke tvrtke odgovorili da su preko sustava eDozvola Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine predali svu potrebnu dokumentaciju te da je trenutačno u tijeku eKonferencija, odnosno prikupljaju se uvjeti javnopravnih tijela za izdavanje dozvole.


Nakon pripreme  parcele koja se prostire na oko 77000 metara četvornih radovi sa svim pravovaljanim dozvolama očekuje se, da će početi na proljeće sljedeće godine.Prtljug resort

Prtljug resort

Foto: Naši školji / Naši školji

-Općina Preko primila je zahtjev ureda za izdavanje dozvola preko eKonferencije za dostavu naših uvjeta, što je potvrda da je uistinu i započela procedura za dobivanje građevinske dozvole, kazao je načelnik Jure Brižić.


Dodao je kako se nada da će nakon dobivanja građevinske dozvole započeti pravi radovi te da će se projekt koji je začet prije više od 20 godina napokon i ostvariti na zadovoljstvo svih otočana.


-Riječ je o turističkom, gospodarskom razvitku i otvaranju novih radnih mjesta. Radujemo se realizaciji još jednog u nizu turističkih projekta na području naše općine, što potvrđuje da su i Općina Preko i cijeli otok Ugljan postali omiljena destinacija za ulaganje i razvoj turizma, istaknuo je Brižić.


Podsjetimo, pišu Naši školji, informativni portal Općine Preko, da su Općina Preko i Elena Segečová, članica uprave tvrtke Sitno Holding Real Estate iz Bratislave, potpisali u veljači 2020. godine ugovor kojim je okončana kupoprodaja zemljišta površine 77.085 metara četvornih unutar ugostiteljsko-turističke zone ”Mačjak – Šumljak” u Lukoranu, na predjelu Prtljug.

 

Radovi na ugostiteljsko-turističkoj zoni ”Mačjak – Šumljak” u Lukoranu, na predjelu Prtljug.

Radovi na ugostiteljsko-turističkoj zoni ”Mačjak – Šumljak” u Lukoranu, na predjelu Prtljug.

Foto: Naši školji / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Zadra

Iz sata u sat od 08.00 - 20.00 h poslušajte što se događa u svijetu i na području naše regije

Poslušajte u Slušaonici