Hrvatski radio

Radio Zadar

Nastavak cijepljenja u domovina i među zdravstvenim djelatnicima

04.01.2021.

10:32

Autor: fb/tp

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Planom cijepljivanja protiv koronavirusa u domovima za starije i među zdravstvenim djelatnicima, predviđeno je da se cijepljenje u Zadarskoj županiji nakon novogodišnjih praznika nastavi danas. Osigurano je nešto manje od 1.000 doza cijepiva, a isto toliko u novoj pošiljci stiže tijekom dana.

Očekuje se da će se procjepljivanje odvijati po planu, rekao je dr. Alan Medić voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije. U Domu sv. Frane u kojem su od COVIDA 19 unatoč cijepljenju oboljeli neki štićenici danas bi se trebali cijepiti zaposlenici, a prve doze bit će isporučene i za Opću bolnicu Zadar, a nakon toga i za ostale medicinske ustanove u županiji.

"Na skladištu je 975 doza i to će biti podijeljeno već danas, a danas dolazi još 970 no tu je i cjepivo za Šibensko kninsku županije koje se skladišti na našem području" objasnio je dr. Medić. "S novim količinama cjepiva ide i daljnja distribucija, nakon Opće bolnice Zadar, cjepivo za liječnike, medicinske sestre i druge djelatnike u zdravstvu dobiva Psihijatrijska bolnica na Ugljanu." 
 

Dr. Medić o nastavku cijepljenju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.