Hrvatski radio

Radio Zadar

Nastave li istim tempom sjednica bi mogla završiti na državni blagdan

04.08.2016.

14:02

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski gradski vijećnici sjednicu bi mogli završiti i na sutrašnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. I prije nego što je uvrštena na dnevni red točka o Detaljnom prostornom uređenju Maraska parka izazvala je burne reakcije oporbe. Kraj sjednice ne očekuje se prije ponoći.

Vladajuća većina nije skinula raspravu o tome i uređenju lučice Puntamika. No, zato se neće raspravljati o uređenju Karme. Ne samo da je rasprava o dnevnom redu trajala više od sat vremena, nego se i Aktualni sat protegnuo na više sati. Predsjednik vijeća Živko Kolega izrekao je više opomena, bilo je i udaljavanja sa sjednice, a čak dva puta sjednica je nakratko prekidana. Spominjali su se presuda Mustaču i Perkoviću, navodno špijuniranje vlastitih ministara od strane bivšega premijera i slično. Nije se moglo izbjeći ni sastavljanje izbornih lista.

Šeficu zadarskoga SDP-a Sabinu Glasovac zanimalo je hoće li gradonačelnik Kalmeta biti na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici, budući da je novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio dosta novih ljudi bez ikakvih repova za sobom.

Atmosfera u Vijećnici rasla je pri svakom spomenu Maraska parka i ulaganju turske Dogus grupe. Zbog svojih istupa vijećnici Akcije Mladih Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač su zaradili i opomene. Bili su ustrajni u tvrdnji da je prekršena procedura oko javnoga uvida, ističući da predsjednik Mjesnog odbora Brodarica o tome nije bio službeno obaviješten.
SDP-ovka Glasovac otišla je korak dalje i rekla kako nitko nema ništa protiv turskih ulaganja, ali da su građani dosada više puta izvarani, te da Dogus grupa ima krive partnere na lokalnoj razini.
Rubeša, kao ni ostatak oporbe nije bio zadovoljan odgovorima o plaži, parku i prometnici uz Marasku. Zato je još jednom o istom morao govoriti i resorni pročelnik Darko Kasap. Sjednica vijeća nastavljena je brojnim točkama, a očekuje se da neće završiti prije pola noći.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.