Hrvatski radio

Radio Zadar

Nastavlja se obilježavanje dana obrane Grada

05.10.2020.

20:17

Autor: Ms

Nastavlja se obilježavanje dana obrane Grada

Nastavlja se obilježavanje dana obrane Grada

Foto: - / -

Svetom misom i spomen hodnjom u počast poginulim hrvatskim braniteljima do njihovog spomenika večeras je održan drugi dan obilježavanja Dana grada. Bila je to prigoda prisjetiti se listopada 91. e i petodnevnog napada na Zadar sa svih strana u kojem je poginulo 18 branitelja ali je grad obranjen

Višestruko jačem neprijatelju koji je pomoć imao i u snagama koje su boravile u gradskim vojarnama Zadrani i branitelji su se oduprijeli zajedništvom i disciplinom. Cijela priča trajala je pet dana a najteže je bilo 6.listopada, prisjeća se zapovjednik obrane Grada Marko Čulina:

 

" Poznato je da je grad napadan sa mora, kopna, zraka, bio je blokiran te imao neprijateljsku vojsku u vojarnama. Zaustavili smo ih na liniji od Dračevca do Bokanjca, bila je riječ o 9.tom kninskom korpusu koji je htio ući u luku Gaženica te tako blokirati Zadar i Biograd, presjeći nas na magistrali a čime bi ne samo grad nego i cijelu Hrvatsku doveli u bezizlaznu situaciju".

ČULINA ZA NAS

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.