Hrvatski radio

Radio Zadar

Nastavlja se obnova benkovačke stare gradske jezgre

24.06.2021.

14:14

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je posjetila Benkovac gdje je s gradonačelnikom Tomislavom Bulićem potpisala ugovor za nastavak obnove stare gradske jezgre.

Vrijednost projekta je gotovo 10 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 7,87 milijuna kuna. U prvoj fazi rekonstruirana je zgrada gradske uprave, uređen je trg i popoločana šetnica, a druga faza obuhvaća izgradnju dviju zgrada za socijalno stanovanje s 12 stambenih jedinica; izgradnju i uređenje vanjske pozornice i prostora iza knjižnice i Doma kulture te izgradnju i uređenje Centra za manjine.

Kroz taj projekt ćemo riješiti dio zgrade na Kaštelu za socijalno stanovanje i pozornicu vanjsku za naše udruge i mlade , za jedan kulturni život, i kao treći dio projekta je centar za nacionalne manjine koji ćemo napraviti na istočnom izlazu iz grada kod pravoslavne crkve - kazao je gradonačelnik T.Bulić 

Vi ste među pet pilot područja bili u razdoblju 2014. - 2020. - ta, evo vidimo uspješnu realizaciju tih europskih sredstava, prepoznali ste mogućnosti koje vam se nude, a posebno mi je zadovljstvo što ovim danas ugovorom vidim da razmišljate o zadržavanju mladih obitelji u vašem gradu - kazala je prigodom potpisivanja ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.  

Tonski prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.