Hrvatski radio

Radio Zadar

Nastavlja se projekt Zaželi „Korak naprijed“, program zapošljavanja žena na području grada Benkovca

17.03.2023.

11:22

Autor: Božidar Kolega

Benkovac

Benkovac

Foto: HTV / HRT

Cilj projekta je zapošljavanje 15 žena koje će skrbiti o 90 krajnjih korisnika, sprječavanje njihove socijalne isključenosti i povećanje kvalitete života. 

15 žena korisnicima, osobama starijim od 65 godina ili nemoćnim osobama pružat će pomoć u kućanstvu

U smislu održavanja stambenog prostora, dostave lijekova i namirnica, plaćanje računa, pružanje psihosocijalne podrške kroz razgovor i druženje s korisnicima, briga o higijeni korisnika, posredovanje u ostvarivanju njihovih prava….

koordinatorica na projektu Tajana Brkljača

Žene će biti zaposlene na period do 6 mjeseci, dok provedba projekta traje ukupno 8 mjeseci. Benkovac je ovaj projekt provodio 2020. godine, dvije i pol godine kada se vodilo računa o 40 korisnika. Sada je broj veći

Potreba je velika jer je ovo područje koje je ruralno i dosta je teško pristupiti, pogotovo starijim ljudima, posjet doktoru, doći do lijekova, nema uređenih autobusnih linija. Potreba je velika i velik broj imamo starih i nemoćnih na našem području.

Tajana Brkljača

Vrijednost projekta je 98 427 eura, 85 % sredstava sufinancirano je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, dok je 15% osigurano iz Državnog proračuna. Korisnik bespovratnih sredstava je Grad Benkovac , partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Zadar ispostava Benkovac, Hrvatski zavod za socijalni rad te Centar za pružanje usluga u zajednici Sveti Ante Benkovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.