Hrvatski radio

Radio Zadar

Nastavljeno suđenje "Daruvarcu". Sutkinja isključila javnost.

09.01.2019.

12:24

Autor: Vladimir Šetka

Nastavljeno suđenje "Daruvarcu". Sutkinja isključila javnost.

Nastavljeno suđenje "Daruvarcu". Sutkinja isključila javnost.

Foto: - / -

U Zadru je ponovno počelo suđenje Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac. S novim odvjetnikom Borisom Radmanom, Daruvarac je jutros nešto prije 12 sati stigao pred Općinski sud u Zadru gdje ga je dočekalo mnoštvo novinara. Nešto prije njega na sud je stigla i žrtva brutalnog premlaćivanja.

Pola sata nakon početka ročišta sutkinja Mitra Meštrović je uvažila prijedlog tužiteljstva i obrane da se s cijele glavne rasprave isključi javnost. Prijedlog je uputilo Općinsko državno odvjetništvo, zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić tvrdeći kako će obrana ispitivanje svjedoka pokušati  difamirati žrtvu propitivati njezin osobni život. 

Nakon toga je svoje obraćanje imao i novi odvjetnik Darka Kovačevića bivši sudac Boris Radman koji je rekao kako je još 24. prosinca podnio podnesak Općinskom sudu da se svjedoci koji su do sada ispitani, dakle u ranijem postupku ne ispituju, nego da se samo pročitaju njihovi iskazi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.