Hrvatski radio

Radio Zadar

Natječaj za izgradnju CGO-a Biljane Donje

31.07.2015.

13:49

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Raspisan je natječaj za izvođače radova na centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Projekt je procijenjen na 385 milijuna kuna i riješit će potrebe gospodarenja otpada za stanovnike Zadarske i dijela Ličko-senjske županije,priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša. U roku od godinu dana od otvorenja tog centra sanirat će se sva odlagališta otpada na tom području.

„Raspisan je natječaj za izvođače radova na centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje u Zadru. Projekt je procijenjen na 385 milijuna kuna i riješit će potrebe gospodarenja otpada za stanovnike Zadarske i dijela Ličko-senjske županije. U roku od godinu dana od otvorenja tog centra sanirat će se sva odlagališta otpada na tom području. S probnim radom krenuo je CGO Marišćina u Primorsko-goranskoj županiji, a do kraja godine kreće i CGO Kaštijun u Istarskoj županiji. Uz CGO Biljane Donje raspisani su natječaji za izvođače radova na gradnji CGO-a Piškornica i Bikarac, a do kraja godine raspisat će se i natječaj za Babinu Goru. Tih šest centara omogućit će da 1,5 milijuna građana dobije funkcionalan sustav gospodarenja otpadom“ – izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom raspisivanja natječaja za izvođače radova na gradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje u Zadarskoj županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.