Hrvatski radio

Radio Zadar

Natjecanje učenika hrvatskih Medicinskih škola

24.04.2018.

14:03

Autor: Ivana Matešić

Natjecanje učenika hrvatskih Medicinskih škola

Natjecanje učenika hrvatskih Medicinskih škola

Foto: - / -

Zadarska Medicinska škola Ante Kuzmanića domaćin je Državnog natjecanja učenika zdravstvenih škola Republike Hrvatske - Schola Medica. Natjecanje je okupilo 18, učenika iz 13 škola, a sudjeluju učenici sa zanimanjima: medicinska sestra i tehničar opće njege, i dentalni tehničar/ tehničarka.

Ravnatelj škole, Davor Vidaković kaže kako je ovo više susret nego natjecanje: Naravno da ćemo se truditi da budemo dobri domaćini, sve pripreme su uredno napravljene. Inače organizator samog natjecanja uz školu, naravno, je agencija za strukovno obrazovanje. To su tradicionalna natjecanja učenika strukovnih škola. Izuzetno su važna u njihovom odrastanju, njihovom obrazovanju tako da se tome daje maksimalna ozbiljnost. Uz naravno natjecateljski dio oni će obići naš prekrasni grad, dio Županije, imaju izlet i u Nin tako da će to biti jedno dvodnevno prekrasno druženje.

Nazočan je bio i gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić: Kao i za svaku školu ovo natjecanje znači najviše, pogotovo za medicinsku školu Zadar koja je jedna od progresivnijih škola u Hrvatskoj i za njih to znači puno. Time jednim djelom pokazuju svoju kvalitetu, ali će pokazati i svoje organizacijske sposobnosti i naravno gradu Zadru je drago da ugosti sve medicinske djelatnike iz Hrvatske.

Učenica medicinske škole iz Bjelovara, Matea Luketić, smjer Dentalna tehničarka otkriva kako izgleda modeliranje zuba: Dodajemo vosak, na bataljak modeliramo kvržice i fisure da zubi izgledaju kao na modelu. Nastavnica stručnih predmeta, Marija Kresoja rekla je kako medicinska škola sada traje 5 godina i da su učenici sve kompetentniji u onome što rade: Mi se cijelu godinu pripremamo za to natjecanje i to je jedan veliki događaj gdje se promovira sestrinstvo i gdje učenici pokazuju što su radili tijekom cijele godine.

Natjecanje se svake godine odvija u drugom gradu, a Zadru je ovo drugi put da je domaćin.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.