Hrvatski radio

Radio Zadar

Natrag na otok: sportaš, pa ribar, pa ugostitelj

26.08.2020.

09:45

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

TZ mjesta Ugljan već godinama provodi akciju izbora najljepšeg vrta i okućnice u mjestu. Prošle se sezone tom nagradom okitila konoba u Mulinama. Tamo nalazimo zadarskog košarkaša Domagoja Vidakovića koji je nakon ozljede prije 8 godina preuzeo obiteljski posao na otoku.

Zadovoljan je dosadašnjim tijekom turističke sezone u Mulinama : Radimo na prošlogodišnjim rezultatima čime sam zadovoljan. Inače počeo sam s konobom prije 8 godina, bilo je teško probiti se bez reklame i poticaja, ali zadnje 3-4 godine smo ulovili maha i da se s ovim živiti. Ne treba se razbahatiti, ja i zimi lovim i spremam hobotnice, lignje, sipe za sezonu tako da je to posao koji traje cijelu godinu. Otac me uputio u ribolov, tako da je riječ na neki način o obiteljskoj tradiciji, danas 80 posto sami lovimo to što nudimo gostima, sve je riba iz Mulina od nas 2-3 ribara ovde - komentira za program Radio Zadra svoju odluku da se nakon ozljede posveti ribarstvu i ugostiteljstvu Domagoj Vidaković. 

Što će biti na jelovniku pitamo: U mriži je bilo trlja kamenjarki, par škrpina, na svićanju i zubaca, bit će za svakoga ponešto kaže  Domagoj i ponosno pokazuje lovinu koju sam lovi sa sumještanima.

Pogled na razvoj turizma na otoku: Ugljan je poznat po obiteljskom turizmu. Trebalo bi više u ponudu staviti autohtonih domaćih proizvoda s Ugljana i Pašmana. Ove godine sam surađivao s našim vinarima, želim gurati naše zadarsko područje da ne ovisimo o Istri ili jugu.

Na kakve je probleme naišao u poslovanju : Nisam imao iskustva, cili život sam bio sportaš ali sam imao savršenu ekipu i to je primarno. Uz to - dobre namirnice, na tome ne treba štediti, ne treba se obogatiti preko noći, bitno je davati kvalitetno, mislim da to ljudi znaju prepoznati. Smeta me što se riba iz uzgoja prodaje pod divlju, lovim pa znam kako je to,noćima ne spavam,  ne možete gosta prevariti. Ja sam uvik za kvalitetu, mi smo u konobi Dido Šime krenuli polakše ali samo isključivo s kvalitetom. Evo možda zato i nemamo pad u posjeti - zaključuje naš sugovornik iz Mulina. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.