Hrvatski radio

Radio Zadar

Nauči, usavrši, pokreni u Benkovcu

07.10.2018.

08:41

Autor: HRT Radio Zadar

Nauči, usavrši, pokreni u Benkovcu

Nauči, usavrši, pokreni u Benkovcu

Foto: - / -

Grad Benkovac je sklopio Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u sklopu projekta Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina ˝Nauči, usavrši, pokreni˝.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 200 000 kuna. Nositelj projekta je Grad Benkovac, a partneri projekta su Udruga za ruralni razvoj Ravni Kotari i Udruga Mali koraci.

Projektom se želi povećati mogućnost za zaposlenje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Nedostatak motivacije i stručnih zvanja dovode do sve veće nemogućnosti pronalaska posla što uzrokuje dugotrajnu nezaposlenost određenih struktura. projekt doprinosi razvoju ljudskih potencijala kroz razvoj interpersonalnih vještina i diverzificiranih znanja kod 30 dugotrajno nezaposlenih osoba iznad 30 godina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.