Hrvatski radio

Radio Zadar

Nauta: Stigla plaća nakon 2 godine

10.07.2013.

11:39

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nevjerojatno ali istinito - mi smo svi već bili izgubili nadu nakon dvije godine, kaže glavni sindikalni povjerenik Mario Košta i nada se kako bi se na jesen kad krene puna remontna sezona mogli angažirati i ostali bivši radnici ugljanskog škvera.

U proteklih mjesec dana od kad je pokrenuta proizvodnja u remontnom brodogradilištu Nauta Lamjana u stečaju, obavljen je remont na 6 ribarskih brodova, ugovorena su još 3 i radnici su nakon dvije godine dobili prvu plaću. Trenutačno je uposleno 18 radnika, a glavni sindikalni povjerenik Mario Košta nada se kako bi se na jesen kad krene puna remontna sezona mogli angažirati i ostali bivši radnici ugljanskog škvera.

"Nevjerojatno ali istinito - mi smo svi već bili izgubili nadu nakon dvije godine da ćemo opet primati plaću i malo osvježiti račun jer smo svi u minusima i blokadama tako da je to velika stvar, ali nama je najvažnije da brodari doznaju da smo mi počeli raditi. Očekujemo da bismo na jesen mogli raditi punim kapacitetom i da bi svi radnici koji su još na birou mogli biti vraćeni nazad, i nadamo se u dogledno vrijeme da će trebati još radnika."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.