Hrvatski radio

Radio Zadar

Navijački neredi u Posedarju, uhićeni napadači na policiju

13.05.2019.

10:17

Autor: tp/žkapelari

Foto/ Toni Pajkin

Foto/ Toni Pajkin

Foto: - / -

Uhićeni su napadači na policajce za koje se također sumnja da su sudjelovali u navijačkim neredima u Posedarju. Pritvoren je tako 21 godišnjak zbog pokušaja napada na službenu osobu, dok je maloljetn i 16 godišnjak udario i lakše ozlijedio policajca.

U priopćenju delegata utakmice Ante Dokoze susret u 1. ŽMNL između nogometaša Hrvatskog Viteza i Pakoštana koji se igrao u Posedarju dva puta je bio prekinut zbog sukoba domaćih i gostujućih navijača. Prvi se dogodio u 28. minuti zbog bacanja baklji i boca u teren od strane gostujućih navijača dok je do drugog došlo u 60. minuti zbog međusobne tučnjave domaćih i gostujućih navijača i sukoba s policijom te ubacivanja pirotehnike u teren.

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, koje se sumnjiči za napad na službenu osobu.
U subotu 11. svibnja prilikom navijačkih nereda na nogometnoj utakmici u Posedarju fizički su napali policijske službenike.
Tako se 21-godišnjaka sumnjiči da je pokušao udariti policijskog službenika, a maloljetnog 16-godišnjaka sumnjiči da je udario policijskog službenika, koji je lakše ozlijeđen.
Obojica su u subotu poslijepodne uhićena, te privedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Jučer uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske.
Kriminalističko istraživanja vezano za navijačke nerede na nogometnoj utakmici se nastavlja.

Delegat utakmice Dokoza ističe kako je već u pripremi utakmice bilo očito da se događa nešto što je iznad županijskoga ranga. Dokoza navodi kako se prvi puta susreo da je na jednoj takvoj utakmici za sigurnost brinuo više nego prosječan broj službenih osoba. 

Jedna skupina navijača je imala potrebu doći na tribinu izazivati nered, gađajući bakljama domaće igrače. Policija je uspjela obuzdati one koji su pravili nered, pa je utakmica nastavljena do 60. minute. Međutim tada je krenuo međusobnih sukob navijačkih skupina, a potom i s policijom. 

"Ovo nije prvi put i tko zna što će se dogodili sljedeči put, tko zna u što sve ovo može prerasti?" - zabrnut je delegat. A na pitanje "Je li sve ovo povezano s nedavnim incidentom u Debeljaku?" odgovara da su s tribine dopirali takvi odgovori 

Srećom igrači su se držali nogometa i nisu sudjelovali što je dobro. 

Poslušajte razgovor koji je snimio Željko Kapelari:

Delegat utakmice Ante Dokoza

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.