Hrvatski radio

Radio Zadar

Nažalost i Zadarskoj županiji zabilježen prvi smrtni slučaj

05.04.2020.

10:05

Autor: Filip Buzov

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt sa bolnicom u Biogradu - stigla je upravo vijest iz zadarskog Stožera civilne zaštite.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt  sa bolnicom u Biogradu.

Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog.

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su 3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru.

S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru.

 Povratak iz Italije

Danas kasno  poslijepodne u  zadarsku luku Gaženica stiže katamaran iz Ankone. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici policijske uprave te će  nakon trijaže u pratnji policije biti prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju našoj županiji i koji putuju na druge destinacije.

Svi putnici obavezni su nakon dolaska biti 14 dana u  kućnoj samoizolaciji ukoliko imaju mogućnosti, ukoliko nemaju osigurana im je karantena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.