Hrvatski radio

Radio Zadar

Ne preskačite preventivne preglede !

03.02.2016.

15:46

Autor: F. Matijević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svaka četvrta preminula osoba u Zadarskoj županiji umre od posljedica nekog karcinoma. Najčešće od karcinoma pluća, dojke, debelog crijeva ili prostate. Doktorica Ljilja Balorda, voditeljica Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke u Zadarskoj županiji poziva preventivne preglede.

Doktorica Ljilja Balorda, voditeljica Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke u Zadarskoj županiji :

             Važno je naglasiti da se redovitim odlaskom na preventivne preglede rak može otkriti na vrijeme, kada su šanse da se u potpunosti izliječi i da se postigne barem ono petogodišnje preživljavanje značajno veće.

Uz sutrašnji Svjetski dana borbe protiv raka, Liga protiv raka Zadar sutra će od 10 do 12 sati ispred trgovačkog centra Supernova dijeliti promotivne materijale o prevenciji i testiranju zloćudnih novotvorina.

Još jedna akcija s istim ciljem : Služba za socijalnu medicinu i javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Zadar organizira prigodnu akciju povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka koja će se održati 04. veljače 2016. godine od 10 do 12 sati u prostorima Trgovinskog centra City Galleria na Relji. Ovom prigodom dijelit će se promotivni materijali uz savjete građanima o važnosti odabira zdravog načina života i odaziva na preventivne preglede (za rak dojke, za rak debelog crijeva i za rak vrata maternice).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.