Hrvatski radio

Radio Zadar

13:06 / 24.02.2020.

Autor: rzd

Ne putujte u sjevernu Italiju-savjetuje Ministarstvo

Ne putujte u sjevernu Italiju-savjetuje Ministarstvo

Ne putujte u sjevernu Italiju-savjetuje Ministarstvo

Foto: - / -

Zbog naglog porasta oboljelih i umrlih u susjednoj Italiji od koronavirusa Ministarstva su izdala upozorenja i preporuke hrvatskim državljanima u tjednima pred nama. Uskoro će se oglasiti i MInistarstvo zdravstva

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova preporučilo je hrvatskim državljanima da ne putuju u Lombardiju i Veneto, talijanske regije u kojima je potvrđeno više od 150 slučajeva koronavirusa i 5 umrlih.. Također, Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je uputu svim osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana.
U Ministarstvu zdravstva sastao se Krizni stožer o prevenciji širenja koronavirusa. Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da su jučer dobili službeno izvješće ECDC-a o mjerama koje je poduzela talijanska vlada. Izdane su nove upute za sve talijanske turiste i građane koji dolaze iz područja u kojima je proglašena epidemija. Nema nikakvih novih elemenata, ali moramo razgovarati i pripremati se za sve scenarije, dodao je. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.