Hrvatski radio

Radio Zadar

14:03 / 11.11.2019.

Autor: Suzana Dražić

Ne spuštajte cijene, podižite kvalitetu

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U Hrvatskoj ima između 110 i 115 tisuća registriranih malih iznajmljivača koji u većini nude kvalitetnu ponudu svojim gostima. Zbog toga iz Savjetovališta za obiteljski smještaj poručuju, kada je riječ o cijenama, da vrijednost opravdava i višu cijenu smještaja.

Veliki broj malih iznajmljivača odazvao se na dvodnevu edukaciju koje je u Zadru organizirala Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj. Među njima su oni s dugogodišnjim iskustvom, ali i početnici koji tek kreću.
Trenutačno u Hrvatskoj ima između 110 i 115 tisuća registriranih malih iznajmljivača koji u većini nude kvalitetnu ponudu svojim gostima i zbog čega iz Savjetovališta za obiteljski smještaj poručuju, kada je riječ o cijenama,  da vrijednost opravdava i višu cijenu smještaja.

 U proteklih sedam godina, kaže Meri Čizmić Kraljević iz Savjetovališta za obiteljski smještaj, broj malih iznajmljivača je udvostručen, ali ono što je bitno povećanje broja apartmana prati i kvaliteta: 

 Ono što mi obilazimo, države u našem okruženju, a koje smatramo konkurencijom onda vidimo da nudimo puno bolji smještaj, a ako ne i puno bolju uslugu. kao iznajmljivači smo jako ljubazni, trudimo se.Prigovaraju nam da su nam cijene visoke. Mislim da su i opravdane. Bolje je imati i veću cijenu, ako cijena prati i samu ponudu.

Edukacija u hotelu Kolovare privukla je velik broj iznajmljivača i zbog upoznavanja sa izmjenama Pravilnika o smještaju, a  jedna od izmjena je i rekategorizacija objekata. 

 Za one koji tek kreću u ovu granu turizma, evo savjeta iznajmljivača  s otoka Ugljana sa 20 godišnjim iskustvom:

   Moramo pratiti  trendove, evo ja pokušavam svojim gostima pružiti da se osjećaju kao kod svoje kuće, a zapravo su u apartmanu. Da imaju sve kao i doma: kuhinjskih pomagala, uređaja, posteljine, televizora, interneta koji se podrazumijeva, klima uređaja... Sva ulaganje i briga o gostima dugoročno se zaista isplati.

   Sutra, od 9 sati, u hotelu Kolovare možete više saznati o vođenju obiteljskog smještaja - kako biti uspješan na pojedinom portalu, društvenim mrežama, te kako smanjiti otkaze rezervacija, uz analizu isplativosti iznajmljivanja.

 

MALI IZNAJMLJIVAČI

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.