Hrvatski radio

Radio Zadar

Ne zanimaju je lakovi i frizure već ulje, gorivo, ključevi i gedore

29.06.2017.

11:49

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među ovogodišnjim maturantima Pomorske škole u Zadru našla se i jedna djevojka koja svoju budućnost vidi u brodskoj strojarnici. Ona je Marcela Škrokov i danas je primila svjedodžbu o završenom zanimanju tehničara za brodostrojarstvo.

Ljubav prema brodskoj strojarnici Marcela Škrokov osjetila je još od malih nogu: Ja sam s tim rođena. Brat mi je nautičar, otac mi je strojar, did mi je strojar , ja samo isto strojar.

  Prije nego što ode na fakultet ova simpatična Neviđanka potražit će posao na nekoj od brodskih kompanija:

 Probat ću kod Tankerske, Atlantske... Samo da nisu kruzeri, volim samo teretne brodove. Sebe vidim u makini. Mene luke ne zanimaju, priča nam Marcela uoči svečanosti uručenja svjedodžbi u Pomorskoj školi.

  Marceline se prijateljice kaže čude tom njezinom odabiru ali mlada tehničarka brodostrojarstva ne posustaje jer to je posao koji voli i želi raditi. 

 Marcelina razrednica prof Tatjana Medić ima samo riječi hvale za svoju učenicu:

    Marcela je jedna samouvjerena, odgovorna djevojka. Struka joj odlično ide. Razumije se u sve. Izvrsna je, stabilna, odgovorna. Sve riječi hvale za nju. 

Marcela Škrokov, ako bude kako je planirala, uskoro će u brodskoj makini pokazati svoju ljubav prema, kako kaže, ključevima, gedorama, uljima i gorivu jer nju fizure i lakovi ne zanimaju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.