Hrvatski radio

Radio Zadar

"Nećete biti sretni ako ste bogati u siromašnom društvu"

31.03.2022.

13:58

Autor: Suzana Dražić

Komemoracija za nedavno preminulog Stanislava Antića

Komemoracija za nedavno preminulog Stanislava Antića

Foto: S.Dražić / Radio Zadar

U zadarskom Kazalištu lutka održana je komemoracija za nedavno preminulog Stanislava Antića, jednog od najvećih zadarskih gospodarstvenika. Antić je dobitnik priznanja za životno djelo Grada Zadra i HGK Županijske komore Zadar.

      Zadrani pamte Antića ne samo kao iznimno uspješnog direktora, nego i kao čovjeka koji je cijelog života imao osjećaj za potrebe svojih radnika i društvene zajednice.


U nazočnosti članova obitelji, prijatelja i znanaca komemoracija je bila još jedna prilika za podsjetnik ali i zahvalu legendarnom čovjeku za sve učinjeno za Zadar .

 Grad Zadar i Gospodarska komora Zadarske županije odužili su se Stanislavu Antiću za njegov veliki doprinos razvoju Zadra i cijelog zadarskog kraja, plaketom za životno djelo, ali ta je gesta simbolična, rekao je na komemoraciji predsjednik Komore Denis Ikić, jer je teško odati priznanje za sve što je Stanislav Antić učinio za Zadar i bolji život građana. O Stanislavu Antiću govorio je i njegov nekadašnji suradnik Aleksandar Pantalon .

 Iako u 92. godini Stanislav Antić nije mirovao, pisao je i knjigu o svome životu. Knjiga će pod nazivom "Stanislav Antić - moje životno djelo" ipak ugledati svjetlo dana , kaže njezin urednik, novinar Nedjeljko Jusup.

 Misao po kojoj je ovaj izniman čovjek živio i radio može biti smjerokaz i današnjim gospodarstvenicima: "Nećete biti sretni ako ste bogati u siromašnom društvu.Gledajte i radite za opće dobro".


S komemoracije Stanislavu Antiću

Komemoracija S. Antiću

Komemoracija S. Antiću

Foto: sdrazic / radio zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.