Hrvatski radio

Radio Zadar

Neću podržati ni SDP ni HDZ, pa makar to značilo nove izbore

27.12.2018.

10:45

Autor: tp

Neću podržati ni SDP ni HDZ, pa makar to značilo nove izbore

Neću podržati ni SDP ni HDZ, pa makar to značilo nove izbore

Foto: - / -

Zbog osjećaja odgovornosti prema građanima koji su nam dali glas, ne mogu i neću podržati koaliciju kako sa SDP-om tako ni s HDZ-om, pa makar to značilo i nove izbore, obratio se danas javnosti novizabrani vijećnik Modesa za MO Poluotok , Donat Dobrović.

U priopćenju za medije također je rekao kako je dogovor o koalicijskoj suradnji s SDP-om proveden bez njegovog znanja i da je obaviješten tek nakon završetka dogovora. 

Evo priopćenja:

Kao novoizabrani vijećnik M.O. Poluotok,  ujedno i član predsjedništva G.O. MODES Zadar, a zbog konstrukcija koje se ovih dana provlače kroz medijski prostor, želim se obratiti javnosti te obznaniti svoju odluku koju sam uz podršku stranke donio u vezi sa konstituiranjem M.O. Poluotok.

Naime,  bez znanja mene kao vijećnika, a koliko znam i bez znanja nekih drugih kandidata sa liste pristupilo se dogovorima sa SDP-om o formiranju vlasti u M.O. Poluotok o kojima sam obaviješten tek nakon što je sve dogovoreno.

Obzirom da je bilo govora o tome da nećemo razgovarati s nikim, nego da ćemo na konstituiranju tražiti podršku cijelog mjesnog odbora, za našeg kandidata za predsjednika, bio sam više nego iznenađen ovim razvojem događaja. Da su građani htjeli SDP odnosno HDZ na vlasti u M.O. Poluotok, oni bi dobili  dovoljno glasova i bez nas. Uvjeren sam da oni građani koji su nama dali glas, nisu dali glas zato da dovedemo ikoga od njih na vlast ni na jedan jedini dan i ja ih ne namjeravam iznevjeriti.

Moja želja i moj cilj, od trenutka ulaska na listu koalicije nazvane Zadarski blok, bio je ponuditi građanima opciju koja neće ulaziti ni u kakve koalicije i dogovore niti  sa HDZ-om niti sa SDP-om i to mi je bila misao vodilja. Upravo HDZ i SDP su oni koji su odgovorni za to što danas imamo prosvjede zbog lošeg pravosuđa, odgovorni su za stvaranje raznih Todorića i njemu sličnih i odgovorni su za masovno iseljavanje mladih, kako iz cijele države tako i sa mog Poluotoka.

Zbog navedenih razloga i zbog osjećaja odgovornosti prema građanima koji su nam dali glas, ne mogu i neću podržati koaliciju kako sa SDP-om tako niti sa HDZ-om, pa makar to značilo i nove izbore.

                                                                                                          Član Predsjedništva G.O. MODES

                                                                                                                          Donat Dobrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.