Hrvatski radio

Radio Zadar

Nek vas vode boje u pravilnom odvajanju otpada

22.04.2017.

08:37

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas, na Obali kneza Branimira u Zadru održat će se šesti po redu „Dan Čistoće“. To je manifestacija koja se od 2012. godine organizira kako bi se javnost upoznala s pravilnim odvajanjem otpada.

Od 9 do 12 sati na Branimirovoj obali bit će postavljeno mobilno reciklažno dvorište. To je pokretna jedinica koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva, uključujući i opasni otpad kao što su lijekovi, baterije, ulja i slično. Svim zainteresiranim građanima na taj će se način predstaviti  mogućnost  odvojenog prikupljanja različitih vrsta korisnog otpada u blizini njihovih domova.

Na info pultu svi će posjetitelji moći dobiti potrebne informacije o pravilnom postupanju s otpadom i mogućnostima vlastitog doprinosa u zaštiti okoliša. Uz to, dobit će odgovarajuće edukativne materijale, namjenske vrećice za polimere i papir te odgovore vezane za djelatnost Društva i usluge koje pruža.

Djeca će o ispravom postupanju s otpadom moći saznati iz bojanke, kao i slikovnice „Praktični savjeti Eko Mace“, a ujedno će moći „nahraniti“ popularne žabice Papirka, Petka Metka i Staklenka.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.