Hrvatski radio

Radio Zadar

Nema mjera opreza za Daruvarca

08.02.2019.

16:05

Autor: HRT Radio Zadar

Nema mjera opreza za Daruvarca

Nema mjera opreza za Daruvarca

Foto: - / -

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbacilo je zahtjev tužiteljstva za određivanje mjera opreza za Darka Kovačevića Daruvarca. Kovačević, koji je nepravomoćno osuđen na 5 godina zatvora za brutalno premlaćivanje djevojke, u nedjelju izlazi na slobodu.

Glasnogovornik suda, Denis Klarendić kaže kako se mjere opreza nisu mogle izreći jer je donesena odluka o istražnom zatvoru:

Sud je odlučivao o ukidanju istražnog zatvora, s obzirom da on po zakonu ističe, i zapravo sud tu nije imao drugačiju opciju. A pod točkom drugom je odbio prijedlog državnog odvjetništva za izricanje mjera opreza.

Kako je prvostupanjski sud donio odluku o kazni zatvora u trajanju od 5 godina, bez obzira je li jedinstvena kazna zakona ili za jedno djelo određena, sud je morao donijeti odluku o istražnom zatvoru, ali koji u ovom slučaju ističe za mjesec dana. Kad sud mora donijeti odluku o istražnom zatvoru, nema mogućnosti zamjene istražnog zatvora s mjerom opreza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.