Hrvatski radio

Radio Zadar

Nema novih pozitivnih nalaza u Zadarskoj županiji

15.04.2020.

09:08

Autor:

Nema novih pozitivnih nalaza u Zadarskoj županiji

Nema novih pozitivnih nalaza u Zadarskoj županiji

Foto: - / -

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije objavljeno je kako su svi obrađeni nalazi, njih osam, negativni na koronavirus, tako da se s današnjim danom brojka zaraženih zaustavila na 77.

Epidemiolog županijskoga Zavoda za javno zdravstvo, dr. Alan Medić je rekao kako je s jučerašnjim danom i zadnji djelatnik Ortopedske bolnice u Biogradu izišao iz samoizolacije, tako da se o svim novim slučajevima pozitivnih može govoriti o kontaktima treće vrste. 

Najavio je kako kreće pojačano testiranje djelatnika u domovima za starije osobe, i to nakon što odrade svoju smjenu. Procjenjuje se kako se radi o više od stotinu djelatnika, pa će se testirati u COVID ambulanti u poslijepodnevnim satima. 

Inače, dosada je sa zadarskoga područja testirano više od 700 građana, a trenutačno je u samoizolaciji gotovo tisuću osoba, dok je za 1390 osoba završila ta mjera. Epidemiolog Medić najavio je kako će se ubuduće medijima dostavljati popis oboljelih po mjestu prebivališta. Trenutno ih je najviše u Zadru - 31. 

S današnjim danom prošlo je 28 dana od prve potvrde zaraze u Zadarskoj županiji, a oporavilo se ukupno sedam osoba, među kojima je i prvozaražena djevojka, a u stožeru očekuju kako će svakim danom rasti broj oporavljenih pacijenata. Danas smo doznali i da je pozitivno četvero djece, među kojima i jedno trogodišnje te jedno četverogodišnje dijete.

Kako je izvijestila glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin policija je tri osobe zatekla u kršenju mjera samoizolacije, dok su na blokadnim punktovima bile 22 osobe bez valjane propusnice. Nije bilo kršenja mjere o zabrani rada kafića i drugih ugostiteljskih objekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.