Hrvatski radio

Radio Zadar

Nema novooboljelih, od sutra prestaje raditi COVID ambulanta na Ravnicama

01.06.2020.

10:53

Autor: Radio Zadar

Nema novooboljelih, od sutra prestaje raditi COVID ambulanta na Ravnicama

Nema novooboljelih, od sutra prestaje raditi COVID ambulanta na Ravnicama

Foto: - / -

Županijski Stožer civilne zaštite objavio je da na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a zbog povoljne epidemiološke situacije od utorka, 2. lipnja prestaje s radom COVID ambulanta na Ravnicama.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 12 uzoraka i svi su bili negativni. Aktivni nadzor provodi se samo nad jednom osobom, a istekao je za njih 3871, izvijestili su iz Stožera.

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju te postepenu normalizaciju rada zdravstvenog sustava, iz Ministarstva zdravstva stiglo je mišljenje o opravdanosti obustave rada izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom tzv. „COVID-19 ambulante“ u djelatnosti obiteljske/opće medicine i dentalne medicine.

Tako je odlučeno da sa sutrašnjim danom (utorak, 2. lipnja) prestaje s radom COVID ambulanta na Ravnicama te izdvojena ordinacija Doma zdravlja za hitna stanja u dentalnoj medicini za pacijente sa sumnjom na zaraženost od koronavirusa.

Prostori posebno izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost bit će u svakom trenutku spremni za eventualno ponovno aktiviranje rada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.