Hrvatski radio

Radio Zadar

Nema novozaraženih na zadarskom području

28.04.2020.

10:13

Autor: HRT Radio Zadar

Nema novozaraženih na zadarskom području

Nema novozaraženih na zadarskom području

Foto: - / -

Na području Zadarske županije ni jutros nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječeno je 39 od kojih najviše sa području Grada Zadra.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu nalazi se 5 osoba, a u bolnici u Biogradu na liječenju je troje  lakših  pacijenta. Nitko nije na respiratoru. 

Aktivni nadzor provodi se nad 483 osoba, a istekao je za 2363 stanovnika sa područja Zadarske županije. 

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova: Dom sveta Marta, Obiteljski dom Marina  i  Obiteljski dom Gorica te ni  u jednom od domova  nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili 217 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je  evidentirano 1  kršenje propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirana je 21 osoba koje je  pristupila  policijskoj kontroli na prometnim punktovima, a da pri  tome nije imala valjanu propusnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.