Hrvatski radio

Radio Zadar

Nema redukcija, ali ima krađa. Sastanak u Gradu Zadru zbog problema s vodom

21.07.2022.

12:43

Autor: Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

Danas je u gradskoj upravi grada Zadra održan radni sastanak na poziv zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i župana Božidara Longina. Sastanak je sazvan s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina Zadarske županije s vodoopskrbnog područja Vodovoda Zadar, a nazočili su mu i načelnik PU zadarske Anton Dražina, zapovjednik JVP-a Zadar Željko Šoša i direktor Vodovoda Zadra Tomislav Matek.


Tema sastanaka bili su aktualni problemi s vodoopskrbom pojedinih naselja i domaćinstva, a s naglaskom na područja visokih zona grada Zadra koji posljednjih tjedana imaju učestalih problema s nestašicom vode ili niskim tlakom u vodoopskrbnom sustavu.


Na sastanku je zaključeno kako su količine vode kojom raspolaže Vodovod Zadra dostatne za aktualne potrebe, ali do problema u vodoopskrbi dolazi zbog rušenja tlakova u sustavu. Razlog tome su, istaknuto je, ilegalni priključci, krađe vode s hidranata, a dijelom i gubitak vode u samom sustavu.


Zbog krađe vode policija obrađuje više slučajeva, a kako bi se zaustavile takve radnje u budućnosti, svi sudionici sastanka usuglasili su se u odluci da svatko na području svoje jedinice lokalne samouprave pojača nadzor i kontrolu. Također, sa sastanka je upućen i poziv građanima da sve radnje vezane uz nezakonito priključenje na vodoopskrbni sustav i krađe s hidranata s punim povjerenjem prijave Vodovodu Zadar ili Policijskoj upravi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.