Hrvatski radio

Radio Zadar

Za kamione i tegljače nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema moru

19.01.2023.

08:55

Autor: HAK/Radio Zadar

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autoceste A1 i A6

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autoceste A1 i A6

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji i obrnuto (zimski su uvjeti u Gorskom kotaru i Lici).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Bosiljevo II i Maslenica i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica te državne ceste kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Delnice-Kikovica i kroz Liku DC1 Čeglje-Karlovac-Vaganac-Ondić-Palanka-Vrlika (Očestovo kod Knina).

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, a vrlo jaka kiša mjestimice u Dalmaciji. Mogući su odroni. Ponegdje ima magle. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. 

 Vozačima savjet da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, na put ne kreću bez zimske opreme te voze s uključenim kratkim svjetlima na vozilima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.