Hrvatski radio

Radio Zadar

Nema više novih zakupa javnih površina na Poluotoku!

25.05.2023.

12:31

Autor: Filip Matijević

Ilustracija: terase zadarskih restorana u Varoši

Ilustracija: terase zadarskih restorana u Varoši

Foto: Filip Brala / Pixsell

Prošlog tjedna komunalni redari počeli su uklanjati ugostiteljski inventar s javnih površina za koje nije bio sklopljen ugovor o korištenju. Ta akcija će se nastaviti, a zadarski gradonačelnik Branko Dukić najavio je na današnjem kolegiju još oštrije mjere. Jedna od njih je uvođenje dvogodišnjeg moratorija za nove zakupce javnih površina na Polutoku. Gradonačelnik Dukić : 


Ovo je tek početak jer će se ukloniti sav inventar koji se nalazi u javnom gradskom prostoru bez dozvole. Kao najvažniju novost istaknut ću stavljanje moratorija na svako daljnje ugovaranje novih površina na razdoblje od sljedeće dvije godine. Napravit ćemo detaljnu provjeru korištenja postojećih javnih površina te definirati koje treba umanjiti . Idemo i sa povećanjem cijena za zakupnine , a uvodimo i markaciju  javnih površina, obilježit ćemo na terenu granice svih ugostiteljskih objekata - najavljuje gradonačelnik Dukić.Pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona na kolegiju je pojasnio kako svi budući zakupci od 1.1.2024. do 31.12. 2025. godine neće moći dobiti zakup  javne površine za postavljanje ugostiteljskih stolova i stolica. Najavio je i uvođenje novih pravila/cijena/zona u korištenje javnih gradskih prostora na Poluotoku. 


Gradonačelnik Dukić i pročelnik Korona o uvođenju reda u korištenje javnih gradskih prostora

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.