Hrvatski radio

Radio Zadar

Nesreća kod Jasenica: Vozač ispitan pa pušten

19.08.2020.

19:06

Autor: RZD

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Državno odvjetništvo nije predložilo određivanje istražnog zatvora jer za to nije bilo zakonske osnove - navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Zadru. Doneseno je rješenje o provođenju istrage , objavljeno je poslijepodne na stranicama DORH-a:

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 19. kolovoza 2020., nakon što je ispitalo hrvatskog državljanina (1954.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (19. 8. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 17. kolovoza 2020. oko 18,30 sati kod mjesta Zaton Obrovački na križanju državne ceste D 547 sa državnom cestom D 54, upravljajući osobnim automobilom marke Fait Punto državnom cestom D-547 i uključivao se na državnu cestu D-54, počinio navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da je unatoč vidnom postavljenom znaku "stop" poduzeo tu radnju bez da se prethodno uvjerio može li ju obaviti na siguran način, pa je prednjim djelom svojeg sobnog automobila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Audi koji se kretao državnom cestom D-54, a koji se zbog siline udara polukružno zaokrenuo i prevrnuo na krov, te udario u metalnu rampu i betonsko postolje od rampe s desne strane ceste i zaustavio se na krovu. Na mjestu nesreće su preminule dvije djevojčice (2015. i 2011.), dok su treće dijete (2011.) i vozač osobnog automobila Audi (1971.) zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda prevezeni u Opću bolnicu u Zadru.

Državno odvjetništvo nije predložilo određivanje istražnog zatvora jer za to nije bilo zakonske osnove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.