Hrvatski radio

Radio Zadar

Netko ne plaća odvjetnika, netko mirovinsko i zdravstveno

22.10.2019.

09:27

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Duško Jaramaz / Pixsell

ilustracija: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: - / -

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za povredu prava iz socijalnog osiguranja. A 61-godišnjakinju se kao odgovornu osobu trgovačkog društva sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ga se da kao poslodavac u vremenu od 2013. do 2015.godine nije isplaćivao doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje na štetu 33-godišnje zaposlenice.

Protiv 36-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Prijevara u gospodarskom poslovanju : Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakinjom, koju se kao odgovornu osobu trgovačkog društva sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ju se da kao odgovorna osoba, nije isplatila preko sto tisuća kuna odvjetničkom uredu iz Zadra, koji su ih zastupali u sudskoj parnici.

Protiv 61-godišnjakinje i trgovačkog društva je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.