Hrvatski radio

Radio Zadar

Neugodan miris na Smiljevcu uskoro postaje povijest

29.11.2016.

11:16

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Problem neugodnih mirisa na Smiljevcu zbog rada Centra za pročišćavanje otpadnih voda bit će u potpunosti riješen - najavio je jutros prilikom obilaska tog Centra zadarski gradonačelnik .

Svjestan kaže dugogodišnjeg problema koji muči stanare okolnih naselja, Kalmeta je uz nabavu novog filtera za pročišćivač, najavio još jedan zahvat na Centru:

Raspisana je natječajna dokumentacija za natkrivanje dva otvorena bazena za koje ljudi najviše prigovaraju, a i vizualno je on, taj bazen otvoren nije to dobro.Nakon ugradnje tih filtera vrijednih 7 milijuna kuna , i natkrivanje ova dva bazena mislim da ćemo definitivno zauvijek riješiti pitanje neugodnih mirisa s ovog pročišćivača , a koji su već sada bitno smanjeni nego što su nekad bili.

Iz zadarske Gradske uprave najavljuju kako bi već iduće godine mogli početi s radovima na izgradnji cjelokupne sekundarne kanalizacijske mreže na području grada. Glavni preduvjet je zeleno svjetlo Europske komisije, odnosno uspješno povlačenje europskih sredstava, a u gradu su uvjereni kako će nominirani projekt težak 330 milijuna kuna biti odobren. Više, u izjavi pročelnika za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa: 

 riječ je 14 potprojekata, a s tim će se praktički cijelo područje grada Zadra, uključujući Kožino i Petrčane biti premreženo sekundarnom kanalizacijskom mrežom i kako što smo najavljivali trebali bi u iduće dvije, do tri godine biti u potpunosti grad bez crnih jama.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.