Hrvatski radio

Radio Zadar

Neurolozi u Zadru o dijagnostici i liječenju cerebrovaskularnih bolesti

20.09.2018.

06:29

Autor: tp

Zeljko Mrsic/PIXSELL - ilustracija

Zeljko Mrsic/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

Od 20. do 22. rujna Hotelu Kolovare održava se Tečaj trajne edukacije o dijagnostici i liječenju cerebrovaskularnih bolesti. Domaćin skupa je zadarski Odjel Neurologije u suradnji s Katedrom i Klinikom za Neurologiju KBC Zagreb. Sudjeluju domaći i strani stručnjaci.

Od 20. do 22. rujna Hotelu Kolovare održava se Tečaj trajne edukacije o dijagnostici i liječenju cerebrovaskularnih bolesti. Napredak terapijskih i dijagnostičkih metoda u liječenju moždanih udara tijekom zadnjih desetak godina učinio je ovo područje neurologije izuzetno dinamičnim. Brza primjena terapije, precizno određivanje uzroka moždanog udara te fokusirana prevencija orijentirana na bolesnike s povišenim rizikom mijenjaju tradicionalna shvaćanja o moždanom udaru kao neizlječivoj bolesti.
Domaćin skupa je zadarski Odjel Neurologije u suradnji s Katedrom i Klinikom za Neurologiju KBC Zagreb. Znanja i iskustva na skupu će iznijeti ugledni svjetski i hrvatski stručnjaci, uz neurologe i endovaskularni kirurzi, radiolozi te kardiolozi.
Dugogodišnj angažman kvalitetu i razinu ovoga skupa prepoznala je ove godine i EAN (European Academy of Neurology) koji su uz ESO (European Stroke Organisation) i ESNCH (European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics) ovogodišnji pokrovitelji.
Svečano otvorenje je u 14:00 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.