Hrvatski radio

Radio Zadar

Nevjerojatan odaziv u akciji za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan

17.12.2020.

17:58

Autor: VŠ-SJM

foto: VŠ

foto: VŠ

Foto: - / -

Zbog ogromnih količina paketa za pomoć koriscima Psihijatrijske bolnice na Ugljanu, poslijepodne je kod bivšeg Mercatora nastala gužva. Na Ugljan odlazi više kamiona s raznim proizvodima, nakon što je prije 10-ak dana u javnost otišao poziv za pomoć.

Preplavljena emocijama jedna od organizatorica akcije Martina ŠUŠIĆ, djelatnica bolnice, u razgovoru za naš program kaže kako nikad nije očekivala ovakav odaziv građana: Pokrenula sam akciju jer sam htjela u dvije grupe na Facebooku angažirati par sto-ljudi, ali nikad nisam sanjala da će se odazvati toliko ljudi. Jako puno robe se u bolnici troši, to treba doći i vidjeti. Našim pacijentima treba posebna skrb, odjeće je nedostajalo, svi smo govorili da nešto treba poduzeti i tako...U akciji su sudjelovali ne samo Zadrani nego ljudi iz cijele Hrvatske, slali su pakete i iz Švicarske, jedna žena je  kupila i poslala 400 komada posteljine, samo ta jedna žena - kazala je Martina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.