Hrvatski radio

Radio Zadar

Nezavisna lista nudi se gradu i Županiji kao treća opcija

17.04.2021.

12:53

Autor: rzd

Nezavisna lista nudi se gradu i Županiji kao treća opcija

Nezavisna lista nudi se gradu i Županiji kao treća opcija

Foto: - / -

Nezavisna lista predvođena HNS om, HSLS om i DSU om predstavila je svoje kandidate za gradonačelnika i župana. Uvodno ih je novinarima predstavio koordinator liste Kristijan Kapović te istaknuo da postoji treća opcija a što bi na lokalnoj razini trebala predstavljati ova skupina.

 

Kristijan Kapović poznatiji kao načelnik općine Vir odmah je razjasnio motive izlaska Nezaivne liste na lokalne izbore

" Da su htjeli biti politički oportuni pridružili bi se HDZ u i SDP u ali čelnici ove tri stranke vole rizik i ne igraju nikada na sigurno."

Dodaje kako imaju predstavnike od Paga preko Posedarja do Biograda, da su poduzetni i neovisni o utjecajima sa strane te da su naučili sami zarađivati za sebe i svoje bližnje:

"Mladi su a iskusni te puni energije, žele se nametnuti kao treće rješenje."

35 ogodišnji magistar agronomije HNS ovac Mario Skelin, kandidat je Liste za gradonačelnika Zadra:

"Ovoj je jedna zdrava koalicija i pozitivnu energiju među nama želimo artikulirati u politiku napretka grada, nova radna mjesta, porezna rasterećenja, politiku dijaloga. Bit ćemo glas onih koji se ne čuju, mladih koji žele sigurna radna mjesta, starih koji žele socijalnu zdravstevnu, sigurnost te majki i očeva koji žele bolji grad za odrastanje svoje djece".

Mjesto župana zadarskog pokušat će doseći i Antonio Vučetić, koji je kritizirao trend demografskog isljevanja iz cijele zemlje te pozvao građane da 16. svibnja iziđu na izbore i odluče o svojoj budućnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.