Hrvatski radio

Radio Zadar

13:11 / 15.02.2022.

Autor: Radio Zadar

Niče nova automehatroničarska radionica

gradilište

gradilište

Foto: Strukovna škola Vice Vlatkovića / Radio Zadar

Trenutno se radi na betonskim konstrukcijama, postavljeni su prvi čelični nosači u podzemnom dijelu, nastavljamo dalje s pripremama za stropnu ploču – izvijestio je glavni nadzorni inženjer Nenad Šušberić.

gradilište nove radionice

gradilište nove radionice

Foto: Strukovna škola Vice Vlatkovića / RAdio Zadar

U Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u tijeku je kapitalni zahvat izgradnje nove automehatroničarske radionice. U kolovozu prošle godine potpisan je ugovor s tvrtkom Constructa terra d.o.o koja je zadužena za kompletni izvedbu radova. Kruna je to europskog projekta pod nazivom „ Bolji uvjeti za učenje kroz rad“ vrijednog 30 milijuna kuna.

Infrastrukturni radovi započeli su u kolovozu prošle godine, s planom dovršetka do početka 2023. godine. Sam objekt bit će veličine 300 metara četvornih, u prizemlju će biti smještene potpuno opremljene automehatroničarske radionice te učionice za nastavu, dok je na katu predviđena izgradnja kabineta za automehatroniku i robotiku. Primjer je to dualnog modela obrazovanja, gdje se nakon teoretske nastave odmah prelazi na praktični dio.

Izvođači drže kako će čitav sklop biti gotov u zadanom roku, neće biti ni poskupljenja radova jer je sve regulirano ugovornim troškovnikom. Problemi zbog stanja na tržištu mogli bi se pojaviti pri nabavci opreme.

- Trenutno dovršavamo tender vrijedan oko 15 milijuna kuna. Tu postoji opravdani strah jer cijene na tržištu neprestano rastu, pa je pretpostavka da će pri nabavci opreme iznosi biti znatno viši od onih planiranih – dodaje ravnatelj Tomčić.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, provodi se u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.“ Ukupna vrijednost projekta uznosi 29.965.321,15 kn, bespovratna dodijeljena EU sredstva iznose 29.924.449,48 kn - priopćeno je iz škole Vice Vlatkovića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.