Hrvatski radio

Radio Zadar

Nije lijep ali je funkcionalan

30.10.2017.

13:02

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kružni tok u ulicama Ivana Meštrovića i Franje Tuđmana na Meladi, postavljen kao preduvjet za početak radova na Vruljici, čini se da će umjesto privremenog postati trajno rješenje. Pokazao se funkcionalan s čime se slaže većina vozača, a takvog je mišljenja i gradska uprava.

Kružni tok na kojeg smo se već pomalo i navikli, izgrađen je uoči početka radova na križanju Strossmayerove i Mažuranićeve ulice. Pročelnik gradskog Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap ističe da će kružni tok ostati u funkciji idućih nekoliko godina dok se ulica Franje Tuđmana ne spoji s Gundulićevom prema zgradama Solidarnosti odnosno prema Boriku kao konačnom rješenju. To slijedi za nekoliko godina nakon što završe planirane rekonstrukcije prometnica od kojih su neke već u tijeku. Tu su i radovi u Starčevićevoj, a sve traži puno strpljenja vozača, ali pročelnik Kasap ističe da je sve u planiranim rokovima: Radi se detaljno, postavlja se sva potrebna infrastruktura od fekalne i oborinske, vodoopskrbe, javne rasvjete, nogostupa.

Nezgodno je što su istovremeno s gradskom započele i državne investicije na Liburnskoj obali, Obali kralja Tomislava, Starčevićevoj, ali u konačnici dobit ćemo novu modernu infrastrukturu u samom centru Zadra.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.