Hrvatski radio

Radio Zadar

Nijemci snimali spotove u Zadru

06.07.2016.

09:26

Autor: A. K.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom lipnja u Zadarskoj županiji snimljeni su glazbeni spotovi za producentsku kuću "I am here" iz Njemačke. Ovaj put angažirano je osam nogometaša Nogometnog kluba Zadar i četiri plesačice Zadarskog plesnog ansambla.

Spot u kojem su glumili nogometaši sniman je na krovu jednog od pet nebodera te na igralištu Kampo kaštelo na Poluotoku. Video uradak mladih njemačkih studenata trebao bi biti zgotovljen u idućih nekoliko tjedana, a nakon Zadra, snimanje se nastavlja u Palestini. Spot za jednog francuskog umjetnika u kojem glume zadarske plesačice dijelom je sniman u prostoru Sportskog centra Višnjik i u Turističkom naselju Zaton, a njegovo dovršavanje očekuje se krajem godine. Imena glazbenika i pjesama neće se otkrivati dok ne počne emitiranje na TV postajama.
Novi spotovi na zadarskom području dobrim su dijelom rezultat rada Filmskog ureda Zadru, koji je obavio pripremu i pomogao u traženju lokacija, ostvarivanju kontakata, kako s lokalnim snagama, koje su angažirane, tako i s ustanovama koje su ustupile prostor i odobrile dozvole za snimanje. Iako je u Turističkom naselju Zaton u vrijeme snimanja turistička sezona već počela, zahvaljujući razumijevanju i podršci ove turističke kuće, snimanje je proteklo bez ikakvih teškoća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.