Hrvatski radio

Radio Zadar

Nikolina na nagradnom putovanju upoznala Franku

11.12.2021.

19:43

Autor: Zadra nova

Nikloina u Dobro jutro Hrvatska

Nikloina u Dobro jutro Hrvatska

Foto: - / -

Nikolina Rudić iz Garića kod Ražanca po čijem imenu je nazvan Europski satelit iz sustava Galileo koji je nedavno uspješno je lansiran u Zemljinu orbitu posjetila je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Iznenađenje nagradnog putovanja bilo je upoznavanje s pjevačicom Frankom Batelić. 

Ime „Nikolina" satelit je dobio nakon provedenog likovnog natječaja u organizaciji Europske komisije. Nikolina i mama Barbara bile su vidno dirnute i oduševljene cijelim nagradnim putovanjem u Zagreb. Pri upoznavanju s Frankom je potekla i koja suza nevjerice i sreće. Franka je pohvalila Nikolinu i njenu kreativnost te joj poručila da hrabro nastavi dalje.

Nikolina je u Zagrebu posjetila urede Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj gdje ju je dočekao voditelj Ognian Zlatev, vozila se tramvajem i uspinjačom, razgledala je Tehnički muzej Nikola Tesla, obišla zagrebački Advent, gostovala u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.