Hrvatski radio

Radio Zadar

Nin će dobiti novog liječnika,ali i zgradu Hitne pomoći

15.05.2018.

12:25

Autor: Suzana Dražić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

I ove godine za povećane potrebe u špici turističke sezone osigurani su dodatni timovi hitne medicinske pomoći u Pagu, Biogradu, Zadru, Starigradu i Viru. Novost je Nin koji bi ovoga ljeta uz postojeći tim T 2 trebao imati i liječnika.

 Očekujemo da ćemo ove sezone od HZZO-a dobiti sredstva za liječnika u Ninu što do sada nije bio slučaj. Tamo radi tim T2 (medicinska sestra i vozač). Još pregovaramo ali idemo u tom smjeru da svaki naš punkt gdje je izraženija turistička sezona ima svog liječnika. Za taj dio županije to je velika stvar jer obuhvaća područje od Vira do Zadra s velikim brojem gostiju. Izgubili smo do sada jako puno što u Ninu nije bilo liječnika.

Izjavio je za Radio Zadar ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu dr Predrag Orlović. Najvaljuje i početak gradnje nove zgrade Hitne pomoći u Ninu:

   Ovih ćemo  dana objaviti natječaj za izgradnju  nove  zgrade Hitne pomoći u Ninu. Zavod će ga financirati vlastitim sredstvima, a završetak izgradnje planira se za godinu dana. Grad Nin je besplatno dodijelio zemljište za zgradu koja će na 400 metara četvornih osim ambulanti imati i tri stana za liječnike.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.