Hrvatski radio

Radio Zadar

Nin ovo ljeto pun turista iz Poljske

30.07.2021.

14:01

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL ( ilustracija)

Marko Dimic/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Na području Nina ovih se dana odmara gotovo 11 tisuća turista, a ostvareno je 43 posto noćenja više nego lani. Iako nedostaju organizirane grupne posjete iz rekordne 2019. u ninskoj Solani zadovoljni su brojem gostiju koje smo upitali i koliko redovito prate epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

Na samom kraju mjeseca srpnja u Ninu zadovoljno trljaju ruke - rezultati su puno bolji nego lanjske godine, no predkrizna 2019. - ta još je nedodirljiva. Pri kraju smo mjeseca srpnja, ostvareno je ukupno 43 posto više noćenja nego lani, no u odnosu na 2019. tu to je 41 posto manje....Imamo povećanje broja dolazaka iz Poljske, naši ugostitelji i vlasnici u suvernirnicama kažu kako svjedoče uistinu velikom broju Poljaka - otkrila nam je direktorica TZ-a grada Nina Marija Dejanović uz napomenu kako je to rezultat uspješno provedene kampanje u toj zemlji.

A jedan od glavnih aduta bogate turističke ponude na ninskom područuju svakako je tamošnja Solana koja posjetiteljima svakog ljeta priča priču o nastajanju bijeloga zlata na potpuno prirodan način. Voditeljica Muzeja Soli Ivana Čvrljević : U najvećoj mjeri posjetitelji su Poljaci, Česi, Slovaci, Mađari nešto ima i Nijemaca, ali tu je i velik broj domaćih ljudi što nas posebno veseli ...

A evo što kažu gosti koje smo zatekli iz Poljske i Češke 

Stigli smo iz Poljske, nismo još posjetili solanu upravo čekamo vodiča i veselimo se obilasku..ovo epidemiološkoj slici Hrvatske informirali smo se prije dolaska u vašu zemlju, mi smo cijepljeni, a o korona brojkama na odmoru ne razmišljamo ...

Iz Češke smo, nismo imali nikakvih problema vezano za procedure oko Covida i dolaska u vašu zemlju, ne pratimo kakvo je stanje ovdje jer je u Češkoj puno gore, tamo se moramo testirati i ako smo cijepljeni , naš glavni fokus je uživanje i odmor u vašoj lijepoj zemlji, nema boljeg mjesta za provoditi ljeto . 

Tonski prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.