Hrvatski radio

Radio Zadar

Ninske ljepote u fokusu turističkih novinara

22.10.2016.

14:00

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistički agenti i novinari su na studijskom putovanju našom zemljom. U četiri dana posjećuju mjesta koja su dobitnici nagrade EDEN. U stopu ih je u Ninu pratila i naša ekipa.

U turizmu je mnogo toga bitno. No, dojam je sve, barem tako kaže Tina, novinarka specijalizirana za turističke teme.

Sviđa mi se grad i more, i baš mi se sviđa cijeli ambijent i sve što čovjek može vidjeti s očima baš mi je pogled na taj grad. - kaže Tina Ambrožić, slovenska novinarka.

Drukčiji pogled na prizore koji nas okružuju radi Marko.

Hrvatska je puna ljepota što onih svjetskih koje ima jako puno ali i tajnih sitnih detalja koje još nisu dovoljno fotografirani, posnimljeni, a samim time dovoljno poznati, ovdje stojim kraj kondure, za koje jako malo ljudi zna. - ističe fotograf Marko Vrdoljak.

Zato je tu projekt EDEN koji se u Hrvatskoj provodi cijelo desetljeće.

Europska destinacija izvrsnosti, EU komisija ju je pokrenula 2006.godine sa ciljem udružavanja destinacija europskog turizma sa ciljem promidžbe destinacije i s velikim turističkim potencijalom. - kaže Dario Trnka iz HTZ-a.

A jedan od dobitnika je bio i Nin.

Edenom je Nin dobio jako punio, suradnja s osnovnim školama, dječjim vrtićema i izuzetno smo dobro zastupljeni u turističkim prospektima. - govori Marija Dejanović, direktorica TZ Nin.

Od Istre do Međimurja, ima se što vidjeti, tvrde sudionici koji su itekako zadovoljno što sudjeluju u ovom projektu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.