Hrvatski radio

Radio Zadar

Ninski stanovi: Od ponoći požar pod nazorom

24.07.2015.

08:09

Autor: tp/žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobre vijesti s požarišta u Ninskim stanovima stigle su malo prije ponoći. Tiho vrijeme bez vjetra, koji je do 21 sat mijenjao požarišnu frontu i gorio snažno i nepredvidivim smjerom, išlo je na ruku vatrogascima koji su sinoć od vatre branili farmu goveda u Ninskim stanovima, te obližnje kuće. Otvorenog plamena trenutačno nema rekao nam je jutros u 6 sati, glavni vatrogasni zapovijednik JVP Zadar Željko Šoša. Prema prvim procjenama gasitelja koji još uvijek osiguravaju požarište, izgorjelo je 40 hektara guste niskog raslinja te hrastove i borove šume.

U gašenju požara su na terenu djelovale ekipe JVP Zadar, dobrovoljnih vatrogasnih društava Nin, Privlaka, Vrsi i Ražanac s 15 vozila, a iz zraka im pomagao airtractor dok je u jednom navratu djelovao i kanader. Nažalost zbog drugih velikih požara na našoj obali najučinkovitiji vatrogasni "stroj" preusmjeren je sa zadarskog područja prema jugu, pa je i obuzdavanje vatrene stihije bilo zahtjevnije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.